PATIN TEMPOYAK CLAYPOT
IKAN PATIN ORIGINAL DARI SANGKAR SUNGAI PAHANG
 
Dari Makngah Patin Royale
kuahnya yang pedas2 berlemak dengan tempoyak Original
dihidangkan pulak dalam
claypot masih mendidih
memang terangkat gais makan dalam cuaca sejuk2,😋
Pssst!....
Dengar cerita bukan tu saja menu mereka:
* Seafood Grill
* Signature Nasi Lemak
* Dimsum & Mini Pau!
Dan latest meraka nak tambah menu baru!!!
Hubungi admin untuk info extra 🥰
MAKNGAH PATIN ROYALE
“The Taste of Pahangrian”
📍 No 3,Food Bazzar Lot nom 21075 Jalan Permai 2, Km 10 Genting Permai Avenue, 69000 Genting Highlands, Pahang
Map of Makngah Patin Royale Genting Highlands, Pahang Darul Makmur.
⏰Isnin-Ahad( 7 pagi-11 malam)
📧 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Lukisan mural / street art sekarang sudah menjadi trend. Pasti akan menjadi tarikan untuk pelancong atau pengunjung untuk berswafoto (selfie) dan bergambar sebagai kenang-kenangan dan juga menjadi bukti mereka sudah sampai ke sesuatu tempat.

Di Kuantan juga tidak kurang hebatnya dengan karya-karya seni agung pelukis/artist tempatan. Kami sempat membuat kajian mengenai lukisan mural /street art di Kuantan. Kalau ada yang kami terlepas pandang, boleh postkan disini.

Warga Pahang dan warga Kuantan khasnya, belanja la gambar-gambar menarik korang di mural/street art tu. Sekarang ni kuasa viral, sama-sama kita viralkan karya pelukis tempatan.

Tak kongsi, orang tak tahu. Betul tak? 😘😘😉😉😉

Share gambar korang bersama mural/street art dan juga lupa guna #muralkuantan #streetartkuantan , boleh kita jadikan koleksi untuk pengunjung nanti. Boleh juga postkan disetiap mural/streetart yang kami sempat kumpulkan.

#jalanpahangjom #mohpahang #pahangsimplyawesome #pahangtrulymalaysia #visitpahang #pelukismural #streetart

Sumber : Facebook Tourism Pahang

Kerajaan memutuskan untuk membenarkan aktiviti pelancongan domestik menerusi pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) yang akan berkuat kuasa Rabu ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, ia selaras dengan fasa penjanaan semula ekonomi negara dan tiada lagi sekatan rentas negeri dikenakan.

Pengumuman itu dijangka akan memberi kelegaan kepada pengusaha sektor pelancongan termasuk industri perhotelan yang terjejas teruk sejak penularan pandemik koronavirus (Covid-19) sebelum ia semakin parah selepas PKP dikuatkuasakan pada 18 Mac lalu.


Pada 13 Mac lalu, Muhyiddin berkata, sektor pelancongan negara dianggarkan mengalami kerugian keseluruhan sebanyak RM3.37 bilion dari Januari hingga Februari 2020 akibat penularan wabak itu.

Sumber : Akhbar Sinar Harian

Agro highlands dan chalet merupakan pengusaha chalet bumiputera yang menyediakan 4 jenis penginapan (standard room, triple room, family room, apartment) yang selesa dan berpatutan berkonsep di dalam ladang strawberi bermula pada harga RM85.00 yang berlokasi di Brinchang Cameron Highlands.

=======================================================

Buntu mencari penginapan yang unik dan menarik??? kami lah pilihan tepat…

Manfaat menginap di Agro Highlands Chalet:

- ‘PETIK STRAWBERI PADA JARAK SEJENGKAL’ seriously tak tipunya segar dari ladang. Pasti pengalaman yang menarik dijanjikan. Petik sampai habis pun boleh.
- Nak buat Family Day pun boleh siap boleh wat BBQ. Santai bersama family
- Boleh jalan kaki je kot pergi pekan Brinchang dan Pasar malam. Tak perlu menghadap jem lekat. Jimat kan
- PARKING KERETA DISEDIAKAN. Kereta pasti selamat.
- Yang bestnye ‘TK PERLU AIRCOND ATAU KIPAS’ memang sejuk dan nyaman je.
-TILAM HIGH CLASS DAN KELENGKAPAN LENGKAP’ memang selesa gile nak tido.. dh macam tido taknak bangun dah.
- SERVIS TIPTOP GILE’. Pasti tak menyesal lah datang silap-silap taknak blik dah.. hehehe

=======================================================

KELEBIHAN YANG KAMI JANJIKAN KEPADA ANDA:

- penginapan yang selesa dan mempunyai kelengkapan yang lengkap dan berkualiti
- khas untuk muslim
- kebersihan penginapan menjadi keutamaan kami
- dihiasi pemandangan ladang strawberi dan boleh mendapatkan strawberi pada
harga ladang
- tempat letak kereta disediakan
- Kelengkapan yang lengkap
- jarak ke pekan brinchang/pasar malam kurang 1 km dan boleh sekadar berjalan
kaki dalam 5-10 minit
- wifi percuma
- Team pengurusan yang mesra pelanggan

HANYA DI AGRO HIGHLANDS AND CHALET
======================================================
AGRO HIGHLANDS AND CHALET ada menyediakan penginapan muslim yang sangat berpatutan dan sangat selesa dan dikelilingi pokok strawberi.
======================================================
UNTUK MENEMPAH:
013-7185744 / 05-4914962 (SHAROL)
EMAIL:
sharolhafizi_ch@yahoo.com/Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
SMS/WHATSAPP/WECHAT:
nama no. telefon tarikh tempahan penginapan jenis penginapan

{galleri}homestaybudgetch{/gallery}

Kali ini kami membawakan salah satu agensi pelancongan yang ada di Kuala Lipis untuk rujukan para komuniti yang ingin menggunakan perkhidmatan agensi pelancongan yang sah dan berdaftar. Tuah Travel & Tours (M) Sdn.Bhd. Lipis adalah berdaftar di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia. Agensi ini telah ditubuhkan pada 27 Oktober 1986 dengan nombor pendaftaran 157109-T. Agensi ini menyediakan perkhidmatan lawatan tempatan, program pendidikan serta perkhidmatan perhotelan. Agensi ini sangat aktif memberi komitmen dalam industri pelancongan khususnya di negeri Pahang.

Oleh yang demikian, komuniti yang ingin menggunakan perkhidmatan Agensi Tuah Travel & Tours ini boleh terus menghubungi mereka melalui talian www.wasap.my/0139515218 atau boleh melewati Facebook Page https://www.facebook.com/tuahtravel/ .