Ramai tidak tahu. Renew road tax tanpa lihat intipati yang ditawarkan insuran/takaful kereta. Asalkan paling murah, terus bayar. Bila nak claim baru tahu tidak dilindungi, menyesal tidak lagi berguna.
Kos baik pulih kereta tenggelam sangat tinggi. Hendak dijual, tidak laku. Pinjaman bank masih perlu dibayar .
Ini yang dihadapi ramai ketika bencana banjir menyerang negara sebelum ini. Tidak membeli perlindungan tambahan iaitu special perils.Jabatan MetMalaysia sudah memaklumkan 4 hingga 6 gelombang monsun dijangkakan akan berlaku pada bulan November sehingga Mac. Jika anda berada di tempat kawasan yang rendah atau terdedah kepada banjir, pastikan insuran kereta anda mempunyai lindungan untuk bencana banjir.
Cari dan musnah tempat pembiakan AEDES di dalam dan di luar rumah
Jom kita lindungi diri dan orang tersayang dari jangkitan demam Denggi adalah melalui pencegahan, dan anda dapat berbuat demikian dengan mengikuti tip mudah dan berkesan seperti di bawah.
Kes pengeksploitasian kanak-kanak di alam maya semakin meningkat. Kementerian sentiasa berusaha sedaya upaya membendung masalah ini dengan melaksanakan pelbagai inisiatif antaranya Pusat Panggilan Talian Kasih 15999.
Orang ramai digesa memanfaatkan talian ini dalam usaha mewujudkan masyarakat yang peka dengan persekitaran termasuk isu penderaan kanak-kanak.
Talian Kasih 15999 ‘penyelamat’ masyarakat cakna!