𝗠𝗔𝗝𝗟𝗜𝗦 𝗣𝗘𝗟𝗔𝗡𝗖𝗔𝗥𝗔𝗡 𝗕𝗨𝗟𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗕𝗔𝗡𝗚𝗦𝗔𝗔𝗡 𝗗𝗔𝗡 𝗞𝗜𝗕𝗔𝗥 𝗝𝗔𝗟𝗨𝗥 𝗚𝗘𝗠𝗜𝗟𝗔𝗡𝗚 𝟮𝟬𝟮𝟮
Saksikan Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang 2022 oleh Perdana Menteri, YAB Dato' Sri Ismail Sabri bin Yaakob dibawakan khas dari Dataran Putra, Putrajaya pada 30 Julai 2022 (Sabtu), pukul 8.00 pagi.
Tonton secara langsung di stesen televisyen tempatan dan Facebook live Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia, KKMM

Salah satu tarikan pelancongan di Daerah Kuala Lipis pada masa sekarang adalah terdapat sebuah van antik Jepun yang telah diubahsuai menjadi van aiskrim oleh tuannya sendiri, iaitu Tuan Rostam. Van aiskrim cinoni ini turut menyumbang kepada 'charming' pekan klasik di daerah ini. Van antik yang telah diubahsuai ini diberi nama "Van Kechill". Antara makanan yang dijual di dalamnya adalah, 'Ice Cream Sandwich Bananana', Shinjuku cake with ice cream, banana split with a Lepih twist. Kebiasaannya, Van Kechill ini akan parking berhadapan coffe palace yang terkenal, iaitu The Sidang Kopi, iaitu  menerusi Jalan Jelai.

Sumber : A Shukri Elias, Sulur Bayung 2022

Hutan hujan tropika adalah satu ekosistem kompleks yang juga menjadi habitat kepada pelbagai spesies haiwan. Terdapat pelbagai kepentingan hutan terhadap negara bukan sahaja dari segi sektor pembalakan. Pemuliharaan hutan adalah salah satu alternatif untuk mengurangkan impak perubahan iklim, di mana jika perancangan mitigasi perubahan iklim tidak dilaksanakan secepat mungkin, ia akan menyebabkan reaksi berantai dimana tiba satu tahap ia akan mempengaruhi ekonomi negara. Ayuhlah kita memulihara hutan kita untuk masa depan yang lebih cerah untuk generasi akan datang!

Sumber : Majlis Belia Pahang