Kanak-kanak adalah aset negara yang sangat penting. Mereka bakal mewarisi kepimpinan bumi bertuah ini. Kecanggihan teknologi digital membawa dunia hingga ke hujung jari. Kanakโ€“kanak turut bersama sama menikmati kecanggihan teknologi ini, tanpa kita sedari, mereka terdedah dengan pelbagai ancaman penjenayah yang aktif di alam maya, terutamanya di media sosial.
Ayuh bersama kita lindungi kanak-kanak! Bersama kami di Kempen Membanteras Jenayah Seksual Dalam Talian Terhadap Kanak-Kanak yang berlangsung di IOI City Mall, Putrajaya pada 4 September 2022 (Ahad) bermula jam 11.00 pagi - 4.30 petang.
 
 
 
Laporkan segera kepada pihak berkuasa Polis Diraja Malaysia (PDRM) sekiranya anda mengesyaki seseorang adalah mangsa keganasan rumah tangga.
Hubungi JKM Negeri Pahang di talian 09-565 0236 untuk membantu mangsa keganasan rumah tangga mendapatkan perlindungan.
 
KPWKM juga menyediakan Talian Kasih 15999 dan aplikasi Whatsapp 019 261 5999 untuk membantu mangsa keganasan rumah tangga mendapatkan khidmat kaunseling berkesan serta menguruskan emosi dengan baik.

Zoom : Sila lengkapkan borang pendaftaran dan pengesahan kehadiran melalui pautan Zoom https://bit.ly/3Po0qhi sebelum atau pada Rabu 27 Julai jam 10 pagi. Peserta akan mendapat perincian akses melalui emel setelah pendaftaran dibuat.

โ€œWanita di Malaysia mesti cekal, wanita di Malaysia mesti kuat, apa sahaja halangan dan rintangan yang kita hadapi, kita akan tempuh bersamaโ€ ujar YB Datuk Seri Rina Harun, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat semasa merasmikan Academy For Women Entrepreneurs (AWE) di ibu negara.
Program ini telah dijayakan dengan kerjasama Persatuan Jaringan Usahawan Bumiputera Malaysia (WENA) dan disokong penuh oleh kedutaan Amerika Syarikat. YB juga berkesempatan untuk beramah mesra dan melihat sendiri produk yang dijual oleh para usahawan yang pernah menyertai AWE.
KPWKM sentiasa menyokong inisiatif-inisiatif program seperti ini sebagai satu anjakan bagi memperkasakan wanita di Malaysia untuk menjadi usahawan yang berjaya.